Gezocht naar . Resultaten van in totaal .

Gewoon doen

Gewoon doen

De grote uitdaging van het moderne tijdperk is niet

het vernieuwen van de wereld, maar het vernieuwen van onszelf.

Wees de verandering die u in de wereld wilt zien.'


Mahatma Gandhi


Beste lezer,

Vanmiddag neemt Sjoerd van Keulen, voorzitter Holland Financial Centre, om 14.00 uur het eerste exemplaar in ontvangst van het magazine Gewoon... Doen!, Schaamteloze ideeën voor een nieuwe financiële wereld.


Gewoon DoenGewoon... Doen!
is een initiatief van Willem Vreeswijk (hoofdredacteur VVP), Wim Assink Uitgever Banking Review) en mijzelf. We zijn op zoek gegaan naar ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld en ontvingen in snel tempo negentig schaamteloze ideeën en best practices. We zijn trots dat deze ambassadeurs laten zien waar de financiële sector óók voor staat. Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden. De weg er naar toe is voor iedereen verschillend, het einddoel is hetzelfde: een financiële wereld die bijdraagt aan het welzijn van klanten, medewerkers en een gezonde economie voor mens, natuur en samenleving.


Een greep uit de inhoud.

 

  • Falco Valkenburg concludeert dat het de hoogste tijd is voor een nieuw pensioenverhaal: werk creëren waar je nooit van wilt pensioneren.
  • Mark Anielski, de Canadese auteur van ‘The Economics of Happiness’ stelt dat wij in onze economie ‘alles meten, behalve wat het leven echt waardevol maakt’. Anielski vertelt hoe bedrijven en samenlevingen hun verslaglegging eigentijds kunnen maken.
  • Richard Weurding, algemeen directeur Verbond van Verzekeraars, pleit er voor om een 'chief consumer officer' te benoemen in de top van de financiële instellingen.
  • Rob Goedhart (voorheen werkzaam bij de Consumentenbond) pleit, in navolging van Steven van Eijck, voor het openen van geldzaken in winkelstraten waar consumenten met vragen over geldzaken terechtkunnen voor objectieve voorlichting.
  • Sander Tideman, auteur van Mind over Matter, benoemt 4 denkfouten in de klassieke economie, het mensbeeld, het marktbeeld, het geldbeeld en het milieubeeld. Hij laat zien dat vertrouwen alleen te herstellen is met een nieuw economisch model.

 

Gewoon... Doen! is electronisch te downloaden vanaf de website over het New Financial Forum op 30 september 2010 (klik daarvoor hier).

Als je belangstelling hebt om een origineel exemplaar van deze unieke uitgave te ontvangen, aarzel dan niet om me even een mailtje te sturen met je NAW-gegevens.

Dank je wel voor jouw persoonlijke bijdrage aan de vernieuwing van jezelf, en daarmee de vernieuwing van de (financiële) wereld!

Alle Goeds, voor jou en allen die je dierbaar zijn!

Ivo Valkenburg
www.spiritinfinance.nl

PS Snuif ook eens wat inspiratie op door te kijken naar ons Spirit in Finance Video Channel (www.youtube.com/spiritinfinance)