Gezocht naar . Resultaten van in totaal .

Korte biografie

Korte biografie

Al ruim vijfentwintig jaar is Ivo actief in het bedrijfsleven. Hij nam in 1993 het Pensioen-adviesbureau Valkenburg over van zijn vader, Leen Valkenburg, en werd al snel, een stuwende kracht achter een beweging richting meer ethisch verantwoord ondernemen.

Al ver voor de aandelenlease- en woekerpolisaffaire heeft zijn pleidooi voor openheid en eerlijkheid in de financiële sector (samen met zijn broer Falco Valkenburg publiceerde hij in 1994, 1997, 1999 en 2000 een Marktverkenning Beleggingsverzekeringen) bijgedragen aan  beweging in de financiële sector. De rapportages kregen ruim aandacht in de media en de politiek. Het werk leidde in 2001 tot Kamervragen aan de voormalig Minister van Financiën Gerrit Zalm. (lees ook uit Elsevier weekblad: De beleggingspolis: voor de gek gehouden).

Later werd Ivo actief als business coach, spreker, schrijver en introduceerde hij de adviesmethodiek van financiële life planning in Nederland. Als ambassadeur van het Kinder Institute of Life Planning (2003 – 2009), ontstond het fundament voor een beweging van financiële adviseurs die financiële planning van de diepste wensen en behoeften van de mens tot het centraal uitgangspunt maken van hun werk als financiële dienstverlener. Geld werd een middel, niet langer een doel.

Sinds de publicatie van zijn eerste boek Spirit in Finance is Ivo vooral betrokken bij een aantal intensieve in-company opdrachten ter ontwikkeling van visie, strategie en maximalisering van de passie, spirit en gedrevenheid van de medewerkers.

Daarnaast is Ivo actief in het periodiek organiseren en faciliteren van een serie grensverleggende leiderschapstrainingen waarin hij volgens vijf kerncompetenties werkt aan de persoonlijke groei en zakelijke ontwikkeling van vooral managers, ondernemers, particulieren en adviseurs, te weten:

1. Vertrouwen, het waarachtig vanuit je essentie je doelstelling(en) durven te realiseren

2. Afgestemd zijn, het praktiseren van empathie (emotionele intelligentie)

3. Holisme, het versneld, in één oogopslag, doorzien van situaties vanuit alle aspecten

4. Authenticiteit, het vervullen van je persoonlijkheid en het ervan toepassen met esprit

5. Spirit, het in staat zijn om op basis van je innerlijke bron van inspiratie, je Hogere Zelf, beslissingen te nemen (spirituele intelligentie)